Technisch

TravelNote is een native 32-bit windows toepassing. Kantoren die TravelNote wensen te gebruiken op het OS X platform op een Mac kunnen dit doen door gebruik van VMware Fusion of Parallels.

Database

De database waarvan gebruik wordt gemaakt is Microsoft SQL Server. Standaard leveren wij gratis de Microsoft SQL Server Express 2014 mee als database. Indien u binnen het kantoor beschikt over een eigen Microsoft SQL Server database eventueel als onderdeel van een Small Business licentie, dan kan deze ook perfect gebruikt worden. TravelNote is compatibel met Microsoft SQL Server 2012 en Microsoft SQL Server 2014.

Internetverbinding

TravelNote bevat een Live Update functie om uw versie automatisch bij te werken via het internet, hiervoor dient u te beschikken over een breedband internetverbinding (ADSL of kabel). Ook als u kiest om database te laten hosten op een dedicated server bij ons, dan moet u beschikken over een breedband internetverbinding met een minimale download snelheid van 1Mb/s. Sneller is uiteraard altijd beter.

Beveiliging

Indien de database in ons datacenter gehost wordt, wordt voor de communicatie tussen uw lokale TravelNote en de server module gebruik gemaakt van het TCP/IP protocol. Voor een optimale beveiliging van uw gegevens wordt een versleuteling van de gegevens tussen de twee partijen gebruikt. Hiervoor worden verschillende encryptie methodes gebruikt, zoals AES256.

Minimum systeem vereisten

De minimum systeem vereisten voor het gebruik van TravelNote zijn:

  • Windows 7 of recenter (32 of 64-bits)
  • 500 MB vrije schijfruimte
  • 2 GB werkgeheugen